Rätt med halverad torskkvot i Kattegatt

Läget för torskbeståndet i Kattegatt är bekymmersamt på grund av överfiske. Danska fiskare fiskar dessutom olagligt i så kallade fredade zoner vilket innebär att fisketrycket på torsken fortfarande är för hårt. Att EU-kommissionen i det läget lägger ett ganska drastiskt förslag om halverade torskkvoter i Kattegatt är inget att förvånas över. Och det är inte bara i Kattegatt som kraftiga minskningar av kvoterna är föreslagna. Det gäller också Irländska sjön och vattnen väster om Skottland. Även i Nordsjön och andra delar av Atlanten förväntas förslag om minskade kvoter.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Ursprungligen publicerat på Svensson-bloggen 2010.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!