Största svenskägda fiskebåten försenad

Familjen Johansson på Rörö är huvudägare i det danska fiskeriföretaget Astrid Fiskeri A/S. Astrid Fiskeri A/S har beställt en ny stor snörpvadsbåt och trålare, S 764 Astrid på 2 400 ton, som sannolikt ska ersätta E 532 Rockall. Båten skulle varit levererad i maj, men kommer nu att levereras i oktober istället efter förseningar på det polska varv som byggt skrovet.

Familjen Johansson gör också andra ommöbleringar av sin fiskeflotta, sålunda har GG 74 Astrid Marie sålts (eller ska säljas) av Astrid Pelagic AB, sannolikt till familjen Axelsson i Fiskebäck, och ska få namnet GG 158 Sunnanland:

I starten af juli venter også en forlængelse af fiskefartøjet GG 158 Sunnanland, der er ejet af et svensk rederi, men ofte lægger til i Skagen. Fartøjet skal forlænges med 7,70 meter til de nuværende 37,6 meter. Fartøjet hedder i dag GG 64 Astrid Marie, men skifter i samme ombæring ejer og navn.

Den tidigare Sunnanland fiskar sedan några år tillbaka i Västsahara under namnet Miftah.

Vi Karstensens varv i Danmark där Astrid byggs ska man också bygga två systerbåtar till Astrid, nämligen de norska Herøyhav och Haugagut.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

PS. 131104. Nya Astrid kommer inte att levereras förrän nästa år.

Ursprungligen publicerat på Svensson-bloggen.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!