Baltreids

Baltreids är ett lettiskt fiskeriföretag som hör hemma i Liepaja. Företagets fiskebåtar är i allmänhet registrerade i länder med bevämlighetsflagg. Sålunda är Marshal Novikov på 4 378 ton, Kapitan Rusak och Kapitan Sukhondayayevskiy, båda på 4 407 ton alla hemmahörande i S:t Kitts & Nevis. Tre båtar är dock hemmahörande i Lettland, Tiger Shark (tidigare Marshal Krylov) och Whale Shark (tidigare Marshal Vasiliyevskiy) som både är på 4 378 ton och Fram (tidigare Kauguri) på 3 934 ton. Även de båtarna tycks periodvis ha varit registrerade i S:t Kitts & Nevis. På hemsidan för Baltreids finns också båten Tamula. Idag heter den  Angel Shark och är på 3 868 ton. På vissa hemsidor anges dock att båten är skrotad.

Båtarna fiskar i allmänhet utanför Västafrika, i vatten som tillhör Marocko, Västsahara och Mauretanien. Det handlar om pelagiskt fiske efter främst hästmakrill, makrill, sardinella och sardin men man får även annan fisk som bifångst. Vid starten 1998 så ägnade sig Baltreids också åt fiske i Östersjön.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ursprungligen publicerat på Svenssonbloggen.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på ”Baltreids”

Kommentarer är stängda.