Zander i Fiskebäck

2008 så målades Zander om i Fiskebäcks hamn. Tidigare hette båten Brennholm, men tycks under en kort tid i slutet ha varit registrerad som Skipsholmen. Ett namn båten bar innan den blev Brennholm. Båten köptes av Lennart Kjellberg med familj från Norge i avsikt att sättas i fiske i Västsahara. Tanken var troligen att båten skulle heta Nordic (den femte i ordningen i så fall) men så blev inte fallet. Orsaken till det kanske var det rabalder som föregångaren med det namnet, Nordic IV, orsakade genom sitt fiske i Västsahara, inklusive en rättsprocess. Till en början så ska Zander ha registrerats i Cook Islands, men sen många år är båten hemmahörande i Belize.

Skipsholmen, numera Zander, i Ålesund år 2005. Foto: Aage.

Zander i Fiskebäck år 2008. Foto: Lennart Ramsvik

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på ”Zander i Fiskebäck”

Kommentarer är stängda.