Astrid Fiskexport

Astrid Fiskexport AB startades 1968, 1992 togs det över av Leif Johansson från Rörö.  Moderbolag för Astrid Fiskexport AB är Astrid Invest AB. Företaget har sin verksamhet i Stansvik, Rönnäng. För några år sen såldes företaget till danska Werner Larsson Fiskeeksport A/S i Skagen. Ett företag som i sin tur är ett dotterbolag till det nederländska företaget BV Kennemervis Groep.

Astrid Invest omsatte 144 miljoner SEK år 2012, gjorde en bokföringsmässig vinst på 2 miljoner, hade bokförda tillgångar på 47 miljoner SEK och 9 anställda. I styrelsen för företaget sitter fortfarande Leif Johansson och dessutom hans son Börje Johansson. I övrigt består styrelsen av Werner Larsson, Jacobus Johannes Coljee och Steven Nijkamp. I styrelsen för Werner Larsson Fiskeeksport sitter bara de tre sistnämnda.

Försäljningen av Astrid Fiskexport var sannolikt en del av det som möjliggjorde familjen Johanssons expansion i Danmark, med inköp av fiskebåtar och kvoter så att Rörö-familjen idag är en av de familjer som går under beteckningen kvotbaroner i vårt västra grannland.

GG 764 Astrid i Stansvik. Oktober 2013. Foto: sjöfart.bloggplatsen.se

GG 764 Astrid i Stansvik. Oktober 2013. Foto: sjöfart.bloggplatsen.se

Intressant?
Mer: YA,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!