Asperö Fisk

Fiskgrossist med namn efter den ö som blivit känd som fiskhandlarön. En ö utan ordentlig hamn och blev därför aldrig nåt större fiskeläge. Idag enbart en förort till Göteborg med två färjelägen, varav ett främst är till för båtbyte mellan olika linjer i Göteborgs södra skärgård.

Asperö FiskOm Asperö Fisk grundades på ön företaget är uppkallat efter har jag ingen aning om, men företaget grundades på 1950-talet och ägs i huvudsak av Roger Olsson med en Stefan Svensson som delägare. Med tanke på varumärket fisnn det nog ett samband med Asperö, men det framgår inte på företagets hemsida. På företaget arbetar också en person som heter Anders Svensson, en Johan Olsson och en Berit Olsson. De två sistnämnda är med all sannolikhet släkt med huvudägaren, Berit Olsson sannolikt hans fru.

Asperö Fisk är en fiskgrossist som främst säljer till krogar, lunchrestauranger, matproducenter och butiker. Företaget hade 15 anställda år 2012, en omsättning på 57 miljoner SEK, en blygsam vinst på en halv miljon samt bokförda tillgångar på 15 miljoner. I styrelsen sitter Roger Olsson och Berit Olsson.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!