Världens första pelagiska trålare för tvillingtrål

Det finns trålare som är utrustade för att använda sig av tvillingtrål. Detta är något som hittills bara använts vid bottentrålning och anses mer miljövänligt än bottentrålning med enbart en trål.  Det går väl sannolikt åt mindre bränsle vid tvillingtrålning i förhållande till mängden fångad fisk, men skadorna på bottnar bör ju bli samma som vid annan bottentrålning. Pelagiskt fiske bedrivs med flyttrål (pelagisk trål) och har hittills inte bedrivits med tvillingtrål.

Men nu ska det bli ändring på detta. Ruth A/S i Danmark, en av de så kallade kvotbaronerna, har beställt en ny båt som ska vara utrustad för pelagisk tvillingtrål. Detta är den fjärde båten som kommer att få namnet Ruth. Samtidigt också den första pelagiska fiskebåt som blir utrustad för fiske med tvillingtrål. Båten är beställd från Karstensens i Skagen och ska bli en 87,80 meter lång kombinerad trålare/snörpvadsbåt.

Med trål ska den nya Ruth i likhet med företrädarna främst fiska brisling (skarpsill) och tobis och med snörpvad (ringnot) främst sill och makrill.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!

Ett svar på ”Världens första pelagiska trålare för tvillingtrål”

Kommentarer är stängda.