Ruth A/S

Rederiet Ruth A/S är ett av Danmarks största pelagiska fiskeriföretag och ingår i den grupp fiskeriföretag och fiskebåtar som i dansk media kallas för kvotbaroner. Företaget äger den pelagiska trålaren HG 264 Ruth på 2 017 ton. Denna båt hette tidigare H 250AV Ordinat och ägdes av norska Økland Fiskebåtrederi. Den tidigare Ruth, på 1 158 bruttoton, såldes i samma veva till Økland och heter idag H 90AV Ordinat.

Genom att rederiet Ruth A/S köpt på sig gamla båtar och skrotat dem har man kommit i besittning av många fiskekvoter:

Skibet er for nylig indkøbt fra Norge. Skibet er bygget i 2003 og fremstår fra i dag i de klare sorte og hvide farver, der er kendetegnende for rederiet RUTH A/S.

Ejerne oplyser i øvrigt, at selskabet har købt to ældre skibe med henblik på udfasning af fiskeriet. Det drejer sig om E 677 ”Venus”, der er købt af Palle Smedegård, Hemmet og L 495 ”Diamant” der er købt af Johnny Nielsen, Vestervig. Handlerne udløser tilskud fra FAS II (Fleet Adaptation Scheme), der er EU`s hjælpepakke til imødegåelse af brændstofkrisen i fiskerierhvervet.

Kvoterne fra de opkøbte skibe lægges over på HG 264 ”RUTH”.

Ruth har också fusionerat med ett annat fiskeriföretag, HG 263 Stromboli ApS. För att möjliggöra det såldes en del kvoter till fiskebåten Isafold. Båten Stromboli som tidigare också hörde till de åtta största danska pelagiska trålarna har sålts eller skrotats.

Ägare till Rederiet Ruth A/S är sannolikt de tre männen Ole William Friman Tindskard Nattestad, Gullak Arngrimsson Madsen och Mikkjal Godtfred. Ruth är medlem i Danmarks Pelagiske Producentorganisation (DPPO).

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Ursprungligen publicerat på Svensson-bloggen.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på ”Ruth A/S”

Kommentarer är stängda.