Gothia Seafood

Gothia Seafood startades som ABC-Fisk år 1996 av Magnus Gustafsson och Sone Larsson. Företaget var då i huvudsak en detaljist med verksamhet i Feskekörka men drev också grossistförsäljning i liten skala. År 2000 flyttade ABC-Fisk ner till Fiskhamnen och fortsatte med grossistförsäljning till restauranger i lite större skala.

Gothia Seafood2007 flyttade verksamheten till nya godkända lokaler och samtidigt blev det två nya delägare i firman, Alex Villesen och Lars Gustafsson. Ett namnbyte av bolaget till Gothia Seafood AB genomfördes också.

År 2012 omsatte företaget 88 miljoner SEK och hade 19 anställda. Bokförda tillgångar var 16 miljoner SEK. Styrelsen utgjordes av Magnus Gustafsson, Lars Gustafsson, Alex Villeson och Fredrik Andersson. Måhända har också Fredrik Andersson ersatt Sone Larsson som delägare. Gothia Seafood är en av de större fiskgrossisterna i Göteborg.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!