Solund Verft

Solund Verft AS är ett mindre norskt fiskebåtsvarv med omkring 50 anställda. Ägare av företaget är i huvudsak familjerna Wergeland och Eide. Varvet reparerar såväl som bygger nytt. I huvudsak handlar det om färjor och fiskebåtar, men även om båtar till fiskodlingsföretag och offshore-industrin. När det gäller fiskebåtar bygger varvet främst lite större kustfiskebåtar.

Varvet ligger i Hardbakke i Solund kommun i västra Norge, Sogn og Fjordane. Hardbakke är kommunens centralort och Solund kommun är en ren ökommun.

Solund Verft

Solund Verft

Bland båtar som varvet byggt eller bygger märks de två kustnotbåtar (snörpvadsbåtar) som varvet bygger för närvarande, Lending och Vestervon. Skroven byggs vid Riga Shipyard i Lettland. Konstruktör av de två båtarna är Seacon AS (Rune Stian Nybakk) i Måløy.

SC 38

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!