MSC-certifiering av svenskt räkfiske på gång

Sveriges räkfiske i Skagerack och Östra Nordsjön, och Sveriges och Norges skarpsillfiske i Skagerack och Kattegatt, har startat processen för full MSC-certifiering.

DNV GL Business Assurance vill meddela att det svenska räkfisket i Skagerack och Östra Nordsjön, och det svenska och norska skarpsillfisket i Skagerack och Kattegatt, har startat processen att certifieras enligt MSC-standarden för uthålligt och välskött fiske.

Certifieringen omfattar:

  • Hela det svenska räkfisket (Pandalus Borealis) i Skagerack och Östra Nordsjön i ICES område IIIa Väst och IVa Öst för bottentrålning. Göteborgs Fiskauktion är beställare och ansvarig för koordinering av certifieringen.
  • Hela det svenska och norska skarpsillfisket (Sprattus Sprattus) i Skagerack och Kattegatt i ICES område IIIa för fiske med snörpvad och pelagisk trål. Swedish Pelagic Federation PO är ansvarig för koordinering av certifieringen.

Färdig certifiering av räkfisket beräknas ta 13 månader. Efter det att certifieringen är klar kan räkor fångade efter den 1 april 2014 ingå i certifieringen.

Färdig certifiering av skarpsillfisket är beräknat att ta 13 månader. Efter certifieringen är klar kan skarpsill fångade efter den 1 august 2014 ingå i certifieringen. Information om fisket och certifieringen kan fås på:

DNV GL Business Assurance som utför certifieringsarbetet önskar en dialog med alla organisationer eller personer som har ett direkt intresse av dessa fisken. Certifieringsteamet sammanträder i Göteborg i vecka 19 (5 – 9 maj 2014). 

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Habergsgubben på Patreon!
Become a patron at Patreon!