Astrid-koncernen

Familjen Johansson på Rörö äger och är engagerade i en rad företag med namn som innehåller Astrid. Det handlar först och främst om två svenska företag de äger, Astrid Fiske AB och Astrid Pelagic AB. Astrid Pelagic AB äger familjens svenska fiskebåtar. Astrid Fiske AB är moderbolag till familjens danska bolag, Astrid Fiskeri A/S och dessutom bemanningsföretag för flera av familjens fiskebåtar. Astrid Fiskeri A/S äger 4 större danska fiskebåtar (en byggs för närvarande klar) medan Astrid Pelagic äger en större svensk båt. Bara ett annat danskt fiskeriföretag äger lika många båtar som fiskar på danska kvoter i danska farvatten. Det är Gitte Henning A/S. John-Anker Hametner Larsen äger också lika många båtar,men han äger mycket små kvoter och är därför inte jämförbar.

E 532 Rockall

I styrelsen för de bägge svenska företagen och det danska företaget sitter bröderna Thomas Johansson och Börje Johansson. Båda två sitter dessutom i ytterligare ett antal styrelser, bland annat MP-produkter AB, Astrid Fiskexport AB och Astrid Invest AB för att nämna några.  Astrid Invest AB är moderbolaget i den koncern som också omfattar Astrid Fiskexport AB. Förutom bröderna sitter två personer ur nästa generation också i de av familjen ägda företagens styrelser. Det handlar om Daniel Johansson. Emil Johannes Johansson och Johan Kristian Johansson i Astrid Fiske AB, Daniel Johansson och Johan Kristian Johansson i Astrid Pelagic AB samt Emil Johannes Johansson och Johan Kristian Johansson i Astrid Fiskeri A/S.

Astrid FiskexportAstrid Invest AB ägs av danska Werner Larsson Fiskeeksport A/S och i styrelsen för detta bolag såväl som i dess dotterbolag har bröderna Börje och Thomas Johansson sällskap av sin far, Leif Johansson. Exakt samma styrelse som dessa två företag har också MP Produkter AB. I danska Werner Larsson Fiskeeksport A/S utgörs styrelsen av Werner Larsson, Steven Nijkamp och Johannes Jacobus Coljee. De två senare är delägare i nederländska företaget BV Kennemervis Groep, ett fiskhandelsföretag som också driver några mindre fiskindustrier. Om Werner Larsson i Danmark eller familjen Johansson i Sverige är delägare i det nederländska bolaget eller inte är okänt. Klart är att den enda fiskebåt som förekommer på företagens hemsidor är den svenska GG 764 Astrrid som ägs av Astrid Pelagic AB.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på ”Astrid-koncernen”

Kommentarer är stängda.