Leonardo DiCaprio ger miljoner för att rädda haven

Hollywoodstjärnan upprörd över hur bottentrålning tar död på livet i haven. En donation på sju miljoner US-dollar för att få en bättre havsmiljö, det lovade i veckan Leonardo DiCaprio. På Twitter, inför sina drygt tio miljoner följare, skriver DiCaprio:

Thru my foundation today I’m pledging $7 million to ocean conservation projects over the next 2 years.

BBC News som rapporterar om nyheten har ett filmklipp från den havsmiljökonferens där DiCaprio kom med löftet om donationen. På plats fanns bland annat USA:s utrikesminister John Kerry. I klippet säger DiCaprio:

– We have systematically devastated our global fisheries through destructive practices, like bottom trawling, where huge nets are dragged across the bottom of the oceans for miles, literarily scraping up everything in their path.

Anders Hellberg, Supermiljöbloggen

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Gilla Anders Hellberg på Patreon!