Besök största svenskägda fiskebåten

Söndagen den 20 juli kommer den största svenska fiskebåten att visas upp vid Björnhuvudet på Öckerö. Det handlar om danskflaggade S 264 Astrid som döps i Skagen den 19 april och visas upp på Öckerö den 20 april. Ägare till båten är danska företaget Astrid FIskeri A/S som i sin tur är dotterbolag till svenska Astrid Fiske AB. Ägare av Astrid Fiske AB är familjen Johansson på Rörö.

Det är en unik båt, något liknande har svenska fiskare aldrig tidigare ägt. Den är tre gånger så stor som den största båten med svensk flagg och utrustad för fiske med flyttrål såväl som med snörpvad (den moderna varianten ringnot). Mellan klockan 12:00 och 15:00 söndag den 20 april går det att besöka båten.

S 264 Astrid

Visningen av Astrid är en chans att få se en en unikt stor svenskägd fiskebåt i Sverige. Det är en möjlighet som knappast kommer tillbaks då båten sannolikt mycket sällan kommer att besöka Sverige. Det är inte heller troligt att så många andra svenska fiskare kommer att äga nåt liknande inom en snar framtid.

Det finns få svenska fiskare som är inblandade i det pelagiska fisket i Danmark. Förutom Johansson är det familjerna Ryberg (Themis, Rörö), Claesson (Ceton, Fiskebäck), Bryngelsson (Stella Nova, Fotö) och Andersson (Neptun, Vrångö). Familjen Ryberg borde vara i behov av en lite större båt för sitt fiske då Themis är en ganska liten pelagisk fiskebåt för att vara i Danmark. Eventuellt behöver Claesson också en ännu större båt än Ceton (som ändå är rätt stor) nu när deras vänner i Astrid Fiske fått en stor flott och modern båt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!

Ett svar på ”Besök största svenskägda fiskebåten”

Kommentarer är stängda.