Bra danskt makrillfiske i år

Det danska makrillfisket har i år varit bra så här långt. Landningsvärdet har ökat, kanske främst på grund av högre priser för makrill:

I de første seks måneder af 2014 har de danske makrelfiskere landet 19.403 tons makrel, der har skabt en bruttoomsætning på 167,7 millioner kroner. Den gennemsnitlige kilopris har ligget på 8,64 kroner i 2014, og det er 1,33 kroner mere end i fjor, hvor den gennemsnitlige kilopris lå på 7,31.

För sillfisket är utvecklingen den motsatta, minskad priser, minskat omsättning och faktiskt också minskade fångster.

Fisket av havskräftor har i gengäld gått bättre i år än förra året. Främst på grund av bättre och varmare väder. Omsättningen har stigit och priserna likaså (jomfruhummer = havskräfta):

I 2014 har de danske jomfruhummerfiskere landet 1.310 tons jomfruhummer, der har udløst en bruttoomsætning på 86,1 millioner kroner. Det er 25,4 millioner mere end i første halvår 2013, hvor bruttoomsætningen lød på 60,7 millioner kroner. Den gennemsnitlige kilopris på jomfruhummerne er samtidig steget fra 63,38 kroner i 2013 til 65,69 kroner i 2014. Bruttoomsætningen i jomfruhummerfiskeriet udgør efter seks måneder af 2014 syv procent af den samlede bruttoomsætning i dansk fiskeri. I første halvår af 2013 var det fire procent.

Även räkfisket har gått hyggligt i år och en del danska fiskare är nöjdare än på åratal:

Det er meldingen fra Lars Mose, skipper på S107 Ulla Lindblad.

– Jeg tror, det er ti år siden, det har været så godt som nu, siger Lars Mose. Andre år kommer der mange små vandmænd i nettet, når fiskerne tager trækkene efter rejer, men dem ser Lars Mose ikke noget til i år.

– Fra Skt. Hans til august har det været skidt. I år er det godt, siger Lars Mose.

Kokräkor som landas i Sverige betingar ett hyggligt pris även om svenska räkfiskare rapporterat lägre pris vid en del tillfällen i år än tidigare på grund av den minskade efterfrågan i Stockholm med anledning av rödflaggningen av nordhavsräkor från WWF.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!