Astrid är inte den enda nya svenskägda fiskebåten

Jag har de senaste dagarna skrivit en rad inlägg om S 264 Astrid som igår visades upp vid BJörnhuvudet på Öckerö. Det är den största fiskebåt som någonsin ägts av svenska fiskare. Det är dock inte den enda nya fiskebåt som levererats till svenska ägare den senaste tiden. Tjörnvarvet i Rönnäng har färdigställt en annan fiskebåt, en ny GG 330 Carmona. Ägd av familjen Gustafsson på Rydön via Båt GG 330 Carmona AB. Uppgifterna om den nya Carmona med hemmahamn på Dyrön är väldigt sparsmakade men båten är närmare 50 m lång och 11 m bred. Något som borde medföra en båt i 1 000-tonsklassen, en bit större än den 6 meter kortare GG 778 Lövön som tidigare var den största fiskebåt Tjörnvarvet levererat.

GG 330 Carmona

GG 330 Carmona

De två sista bilderna från Enjoygram, användaren sjofart.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!