Bilder på Sveriges största fiskebåt

Idag var jag ute på Öckerö och besökte Sveriges största fiskebåt. I alla fall den största svenskägda. Dansk flagg, svensk ägare från Rörö, Skagen som hemmahamn, på det kanske enda besök som den kommer att göra i Sverige. S 264 Astrid. Den största fiskebåt en svensk fiskarfamilj ägt. Det pelagiska fiskets framtid. I alla fall i Danmark där båten ändå inte är störst. För fiske på svenska kvoter och i närheten av Sverige är båten för stor.

För fiske i Nordsjön är det en annan sak. Eller för fiske utanför Grönland. Fiske efter lodda. Det var i all fall vad några medlemmar i ägarfamiljen Johansson nämnde när jag pratade med dem. Dvs om de hinner trimma in besättning och båt i tid. För loddefisket utanför Grönland kan snart var slut. Om de hinner låna en vad för loddefiske för det hade de ingen i nuläget.

Med anledning av mitt besök på Öckerö, de samtal jag hade med olika företrädare för familjen Johansson på plats och tankar jag fick i samband med samtal med andra människor ombord på kajen kommer jag att skriva flera inlägg. Nog för detta inlägg. Här kommer lite bilder jag tog, kanske inte världens bästa, men ger ändå en bild av hur det ser ut.  På bryggan var det svårt att ta bilder. För mycket folk. Så bara en därifrån.

IMG_0138 IMG_0137 IMG_0136 IMG_0135 IMG_0134 IMG_0133 IMG_0132 IMG_0131 IMG_0146 IMG_0145 IMG_0144 IMG_0143 IMG_0141 IMG_0140 IMG_0139 IMG_0155 IMG_0153 IMG_0150

IMG_0158 IMG_0157 IMG_0156

Det var några bilder inifrån den nya S 264 Astrid. En jättefin båt där alla besökare fick ta av sig skorna eller ta på tossor när vi rörde oss inomhus. Gott om plats i maskin- och pumprum, lätt att arbeta som det verkar. Enorma tråltrummor, enorma trålar. Ingen vad ombord ännu, men även snackar vi stort. Allt tyder på att båten blir en bra arbetsplats. En stolthet för Rörö och en tillgång för den ö som en gång var ett lite fiskeläge och idag är ett av Sveriges största. En tillgång för Öckerö kommun en lokal kommunpatriot. Det är det säkert också.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

2 svar på ”Bilder på Sveriges största fiskebåt”

Kommentarer är stängda.