Fiskefrågorna efter valet

Roland Utbult

Två borgerliga politiker, Roland Utbult och Henrik Loveby, ifrågasätter i ett svar till socialdemokraten Jan-Olof Larsson den fiskeripolitik som socialdemokraterna kan tänkas föra efter en eventuell valförlust för den nuvarande regeringen. Detta med tanke på att socialdemokraterna, som har en delvis rimlig fiskeripolitik, måste samarbeta med Vänsterpartiet och Miljöpartiet som båda har en helt verklighetsfrämmande syn på fisket och fiskeripolitiken.  Annars skriver Loveby och Utbult också ganska bra om fiskeripolitik och socialdemokraterna:

Det är i övrig ett välkommet politiskt resonemang Jan-Olof Larsson för kring fisket, forskningen och samarbete, och även utifrån fiskenäringens möjligheter att utvecklas i konkurrens med fisket i våra grannländer. Det är även ett välkommet besked att Socialdemokraterna inte kommer att driva ensidiga förbud mot till exempel bottentrålning, som är metoden för både räk- och kräftfisket och en stor del av fisket efter rund- och plattfisk. Ensidighet stämmer nämligen dåligt med det internationella samarbete som är nödvändigt för både fisket och havsmiljön i övrigt.

Det är lätt att konstatera att de som vet nåt om yrkesfiske och dess villkor, som Roland Utbult, Jan-Olof Larsson och Henrik Loveby hamnar på likartade ståndpunkter oavsett politisk färg. De som inget vet, som Miljöpartiet och Vänsterpartiet, hamnar helt vilse och för fram helt verklighetsfrämmande förslag.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

PS. Om du bor i Göteborg och tänker rösta på Kristdemokraterna. Rösta för guds skull inte på Aron Modig. Han tror inte på gud och han är en arrogant smilfink. Rösta istället på Roland Utbult.

Gilla Habergsgubben på Patreon!
Become a patron at Patreon!