Misslyckat norsk tonfiskfiske

I år fick Norge en liten kvot på blåfenad tonfisk. Men den båt som fick kvoten har inte lyckats fånga en enda blåfenad tonfisk:

Der var store forventninger til, at et forsøgsfiskeri efter blåfinnet tun i Norsk farvand ville vise, at den blåfinnede tun for alvor var tilbage på vore breddegrader, og altså også tæt på dansk farvand med et fiskeri som for halvtreds år siden. Desværre må erhvervsfiskere og andre tunentusiaster i dag konstatere, at det er blevet ved forventningens glæde. Fartøjet Hillersøy havde, som det eneste fartøj, fået tildelt Norges kvote på 30 tons. Hillersøy har i fire uger søgt efter tun langs norskekysten, men må i dag konstatere at tunfiskeriet ikke er gået som håbet.

[…]

Havforsker ved det norske havforskningsinstitut og bestandsansvarlig for tun Leif Nøttestad mener, at en af årsagerne til at fiskeriet er slået fejl, er, at man i dag har fisket på samme måde som i 50erne og 60erne, hvor der sidst for alvor blev fisket tun. Han peger på, at økosystemet og tunens adfærd er ændret, og at den derfor står mere spredt op på andre dybder end forventet. Havforskeren er på baggrund af en dokumenteret større forekomst af tun overrasket over, at Hillersøy ikke er lykkes med at fange tun.

Att det återigen finns blåfenad tonfisk på nordliga breddgrader visas dock av den stora fångst som en isländsk fiskebåt fick den gångna veckan.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på ”Misslyckat norsk tonfiskfiske”

Kommentarer är stängda.