Karstensens bygger nya båtar för skotska fiskare

Lunar Fishing Co Ltd och Wiseman Fishing Co Ltd har beställt två nya pelagiska fiskebåtar på Karstensens varv i Skagen. Det handlar om två kombinerade snörpvadsbåtar och trålare som ska bli 79 meter långa och vara på ungefär 2 800 brutton.

Den första båten ska få namnet Kings Cross, och har beställts av Lunar Fishing Co Ltd och Wiseman Fishing Co Ltd tillsammans. Wiseman Fishing ägs av Alex Wiseman och Lunar Fishing har familjen Buchan som huvudägare. Den andra båten som ingår i ordern ska få namnet Pathway och enbart ägas av Lunar Fishing. De både nybyggena ska ersätta äldre båtar med samma namn.

kings_cross_karst2 kings_cross_karst1

Lunar Fishing äger idag tre pelagiska trålare, varav två alltså ska bytas ut, och tre båtar för demersalt fiske. Kings Cross ska levereras i oktober 2016 och Pathway i juni 2017.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Gilla Habergsgubben på Patreon!
Become a patron at Patreon!