Fisherman’s Finest

1967 började North Pacific Fishing fiska krabbor i norra Stilla havet och Berings hav. Det var starten på fiskeriföretaget Fisherman’s Finest som växte och förutom krabbor också började med trålfiske efter torskfisk och plattfisk i först hand. 1986 köpte företaget båten American No 1 och byggde om henne till fabrikstrålare.  I början av 1990-talet inevesterade i ett antal backebåtar (långrevsbåtar) och 1997 köptes US Intrepid. 2003 såldes backebåtarna igen.

Idag äger företaget fortfarande de två fabrikstrålarna  American No 1 (via dotterbolaget North Pacific Fishing Inc) på 1 004 ton och US Intrepid (via dotterbolaget US Fishing LLC) på 1 264 bruttoton. Företaget har cirka 120 anställda, huvudkontoret ligger i Kirkland i delstaten Washington och båtarna har Seattle som hemmahamn men operera från Dutch Harbor på Aleuterna i Alaska. Huvudägare i och grundare av företaget är Helena Park.

American No 1 och  US Intrepid

American No 1 med US Intrepid innanför

Både American No 1 och US Intrepid är gamla båtar, byggda redan 1979.  Företaget har dock nyligen beställt en ny fiskebåt, America’s Finest, ritad och konstruerad av Skipsteknisk i Norge. Båten ska byggas på Dakota Creek Shipyard i USA och får en motor från MAN.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Gilla Njord på Patreon!
Become a patron at Patreon!