Morobell – Raivo Baum

Morobell är ett estländskt fiskeriföretag som enligt äldre uppgifter i det ryska skeppsregistret äger 6 estländska fiskebåtar, Maali, Kaire, Liu, Kihelkonna, Ramsi och Ridala. Kaire och Liu uppges vara på 120 bruttoton och de andra på 117. Liu kan vara skrotad, Maali uppges upplagd, men de andra tycks vara aktiva. Troligen är Morobell fortfarande ägare av båtarna, möjligtvis då med undantag av Liu.

Kihelkonna

Kihelkonna

Ägare av Morobell och en rad andra estniska företag är Raivo Baum.

Raivo Baum äger också de finska företagen Shedfish OY och Troolari Nessie OY. Troolari Nessie OY äger fiskebåten FIN 138 V1 Nessie på 387 bruttoton, en av Finlands tio största fiskebåtar. Det är också Roxen, en annan fiskebåt som Shedfish OY på vissa sajter uppges äga. Roxen är på 416 ton och var tidigare svensk. På en del sajter uppges OY Kotka FIskeri AB som ägare av båten. Det är ett företag som har svenska ägare, familjen Bryngeld i Fiskebäck. Enligt estnisk media så ägde Baum tre finska båtar år 2012 och så kan kanske fortfarande vara fallet. Vilken den tredje i så fall skulle vara är oklart.

Roxen

Roxen

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,