Göteborgs fiskebåtar

Jag har tidigare skrivit om fiskebåtarna på Rörö, ett av Sveriges största fiskelägen idag. För 100 år sen hette Sveriges största fiskeläge Göteborg. I Göteborg fanns alla stora fiskebåtar, på den tiden var det ångtrålare, och i Göteborg landades en mycket stor del av fisken. Fiskeflottan från Göteborg fångade dessutom mest fisk av alla fiskelägens fiskeflotta.

Om Göteborgs fiskebåtar har jag börjat skriva, men det är långt ifrån klart. De flesta fiskebåtar i Göteborg ägdes av bolag, det gällde såväl träfiskebåtar som ångtrålare och sedan även moderna ståltrålare. Av ångtrålarna har jag bara skrivit om en del då jag än så länge bara använt Internet för att skaffa information. En del uppgifter är säkert fel så det kommer att bli ändringar. Av träfiskebåtarna i Göteborg har jag skrivit om de flesta, framförallt de som byggdes i Sverige.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!