Labrador Shrimp Company

Eller som det egentligen heter, Labrador Fishermen’s Union Shrimp Company Limited (LSC eller LSUSCL), är ett av Kanadas större fiskeriföretag. Det ägs av lokala fiskare i Labrador, från L’anse au Clair till Cartwright-regionen. Huvudkontoret finns i L’Anse au Loup. Företaget har flera dotterbolag, däribland Labrador Choice Seafoods i Charlottesville och 50% i fiskeriföretaget M.V. Osprey Ltd i North Sydney, Nova Scotia. Den andre ägaren i M.V. Osprey Ltd är Lameque Offshore Limited i New Brunswick. Det är ett också ett fiskarägt företag.

M.V. Osprey fiskar räkor med Northern Eagle, en räktrålare på 2 134 bruttoton. De fiskar på två licenser, den ena ägd av Labrador Shrimp Company och den andra av Lameque.

Northern Eagle

Northern Eagle

Räkorna säljs till det danska företaget Sirena A/S som också säljer räkor för det grönländska företaget Qajaq och en del andra kanadensiska fiskeriföretag som Katsheshuk Fisheries och Nataaqnaq Fisheries.

Utöver intressena i räkfisket driver LSC två andra fiskebåtar, Nain Banker och Belle Isle Banker, båda två på 486 bruttoton som ägnar sig åt att fiska hälleflundra. Dessutom köper företaget fisk från en mängd mindre fiskebåtar i olika fiskelägen i Labrador. Fiskebåtar som ägs och drivs av LSC:s ägare:

The Inshore (small boat) Fishery within the Lanse au Clair to Cartwright region involves approximately 130 boats and approximately 500 fishers. This fleet remains an important part of our operation and to the local communities of Southern Labrador.

Lanse au Clair to Red Bay (locally referred to as Labrador Straits): Servicing approx. 27 Small Boats and 50 fishermen – Harvesting Cod, Herring and Capelin

Lanse au Loup plant also produces Greenland Halibut which is harvested by approximately 30 boats and 120 fishers
Image

Mary’s Harbour: Servicing 19 vessels and 80 fishers – Harvesting snow crab

Pinsent’s Arm: Servicing 19 vessels and 40 fishers – Harvesting whelk and scallop

Charlottetown: Servicing 20 vessels and 100 fishers – Harvesting shrimp

Cartwright: Servicing 20 vessels and 100 fishers – Harvesting snow crab

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!