Tidigare Röröbåt vill fiska tonfisk

Fem norska fiskebåtar har sökt tillstånd att fiska tonfisk (makrellstørje) i år. Alla de fem är snörpvadsbåtar (ringnotsbåtar). Endast en kommer att få tillstånd:

Søknadene om deltakelse i fiske etter makrellstørje fra fartøy som fisker med ringnot vil bli gjennomgått av Fiskeridirektoratet i løpet av kort tid, og det vil bli valgt ut ett ringnotfartøy før den nye fristen for påmelding for linefartøy går ut.

Nærmere informasjon om hvilket fartøy som er valgt ut til fiske etter makrellstørje i 2015 vil bli publisert på Fiskeridirektoratets nettsider når resultatet foreligger.

De påmeldte fartøyene som fisker med ringnot er (i tilfeldig rekkefølge):

H-182-AV Norderveg
H-181-AV Nordervon
H-15-AV Kremmervik
H-180-AV Kamøyfisk
SF-17-SU Sjarmør

Den båt som fick tillstånd förra året, SF 220 A HIllersøy har inte sökt detta år. Förra året hittade de ingen tonfisk så de tyckte väl det var meningslösta att säka igen detta år.

Tonfisk

Den tidigare Röröbåten, numera SF 17 SU Sjarmør sökte även förra året. Då var det bara halvstora och relativt små båtar som sökte, men i år har även två riktigt stora snörpvadsbåtar, H-182-AV Norderveg och H-181-AV Nordervon sökt. Norsk myndigheter vill också att en backebåt (långrevsbåt) söker tillstånd för att fiska tonfisk men så har ännu inte skett:

Fiskeridirektoratet har mottatt fem påmeldinger til forsøksfiske etter makrellstørje. Alle de påmeldte fartøyene er fartøy som fisker med ringnot.

[…]

Det har ikke kommet inn påmeldinger fra linefartøy til forsøksfisket etter makrellstørje innen fristens utløp.

Sjarmør var fram till 2008 hemmahörande på Rörö, först med namnet GG 64 Martina och ägd av familjen Johansson och sedan med namnet GG 144 Themis och ägd av familjen Ryberg.

SF 17 SU Sjarmør

SF 17 SU Sjarmør

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på “Tidigare Röröbåt vill fiska tonfisk”

Kommentarer är stängda.