På påskdagen i frihamnen

Idag, på påskdagen låg det fyra större svenska fiskebåtar i Frihamnen. Det var GG 204 Tor-ön, GG 207 Torland, den numera förlängda och större GG 229 Bristol samt storasystern till GG 203 Ginneton, S 205 Ceton. Tidigare var Bristol på 597 bruttoton och hade en längd på 44 meter. Numera är längden 50 meter och tonnaget 713 bruttoton. Bristol var därmed den klart minsta båten i hamnen på påskdagen Ceton var den största, med hela 1 337 bruttoton och 56 meter lång är det den tredje största svenskägda fiskebåten efter S 264 Astrid och E 532 Rockall. Bristol är den största fiskebåten som har Göteborg som hemmaort, så länge vi inte räknar Fiskebäck som Göteborg, men har dock Donsö som hemmahamn.

frihamnen_paskdagen2_4frihamnen_paskdagen2_3frihamnen_paskdagen2_2frihamnen_paskdagen2_1frihamnen_paskdagen02frihamnen_paskdagen01frihamnen_paskdagen06frihamnen_paskdagen05frihamnen_paskdagen14

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

2 svar på ”På påskdagen i frihamnen”

    1. Din fascination förstår jag kanske inte, men mitt intresse kommer sig av att jag är född i den miljön. Jag känner många och har snabbt blivit Sveriges ledande journalist på området. Det är roligt och jag har fått nya vänner.

Kommentarer är stängda.