GG 229 Bristol i Frihamnen på påsk

GG 229 Bristol är den största fiskebåten som har Göteborg som hemmaort. I dessa sammanhang räknas inte södra skärgårdens öar eller Fiskebäck och Önnered som Göteborg. Historiskt har Bristol varit hemmahörande på Donsö och den har också Donsö som hemmahamn. Bristol har Göteborg målat akterna och ligger i stort sett alltid i Frihamnen i Göteborg och aldrig på Donsö. Bristol Fiske AB, bolaget som äger GG 229 Bristol, är hemmahörande i Göteborg och det är också bolagets VD och Bristols skeppare? Kenny Jansson. Övriga styrelsemedlemmar i familjen Jansson tycks dock fortfarande vara bosatta på Donsö där jag misstänker att Kenny Jansson också är född.

GG 229 Bristol som är en pelagisk trålare byggdes om och förlängdes förra året och är nu på 713 bruttoton och 50 meter lång. På påsk låg båten tillsammans med tre andra stora fiskebåtar i Frihamnen, det var S 205 Ceton och de två systerbåtarna GG 204 Tor-ön och GG 207 Torland. Jag tog ett gäng bilder på båtarna och här är bilderna på Bristol.

frihamnen_paskdagen2_2frihamnen_paskdagen01frihamnen_paskdagen07frihamnen_paskdagen06frihamnen_paskdagen12frihamnen_paskdagen11frihamnen_paskdagen10frihamnen_paskdagen09frihamnen_paskdagen23frihamnen_paskdagen34

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!