Tidigare dansk fiskebåt på väg till Gaza

Organisationen Ship to Gaza har i år för avsikt att segla till Gaza med en tidigare dansk fiskebåt. Båten byggdes 1977 på Karstensens Skipsværft i Skagen. Den har en Cummins-diesel på 447 kW som huvudmotor. I slutet av sin tid i Danmark var båten registrerad i Hanstholm som HM 468 Bona Fide men innan dess har den bland annat haft numret och namnet FN 354 Horneks med Strandby som hemmahamn. Detta hette den från 2004.

FN 354 Horneks

FN 354 Horneks

Båten såldes senare från Hanstholm till Sverige där den gjordes om till fritidsbåt med namnet Bona fide. I Sverige klassades båten om och fick ett bruttotonnage på 85 bruttoton att jämföra med 82 bruttoton när båten var en dansk fiskebåt. 2015 såldes så båten av ägaren Jan Bertil Svensson (Janne på Svanland) på Öckerö till föreningen Ship to Gaza. Ship to Gaza kommer att döpa om båten till Marianne av Göteborg och, som jag redan skrivit, segla den till Gaza i ett försök att bryta den israeliska blockaden av Gaza. Båten ägs av Ship to Gaza i Sverige och Ship to Gaza i Norge.

Bona Fide, blivande Marianne av Göteborg

Bona Fide, blivande Marianne av Göteborg

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på ”Tidigare dansk fiskebåt på väg till Gaza”

Kommentarer är stängda.