Norska Smaragd på makrillfiske med snörpvad

Norges sjømatråd arbetar tillsammans med norska makrillexportörer för att öka både kunskapen om och efterfrågan på norsk makrill. Därför har de nu gjort en film som visar upp hur det norska makrillfisket med snörpvad går till.

I filmen följer vi hur makrill fiskas från det att båten går ut till snörpvaden tas in och vidare till fiskfabriken. Filmen berättar om ett effektivt och miljövänligt fiske, under den säsong när makrill är som allra bäst.

– Vi vill att det ska vara lätt att visa upp det unika norska makrillfisket och att den här videon kan användas av norska tillverkare och exportörer i kundmöten, mässor eller som inspiration och utbildning, säger Synne Gulbrandsen, filialchef för pelagiska arter i Norges sjømatråd.

Filmklippen är filmade av Johan Wildhagen och filmen är gjord av Fersk Film.

Ladda ner filmen här.

Njord/Norges Sjømatråd

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Gilla Habergsgubben på Patreon!
Become a patron at Patreon!