Danmark: Båtar lossar tobis på löpande band

I år har tobisfisket i Nordsjön kommit igång tidigt och med stora fångster för att vara redan i april. Många svenska och svenskägda fiskebåtar deltar i fisket på tobis som tillsammans med skarpsllsfiske är lite av en svensk specialitet. Därför är många båtar i Thyborøn och Skagen svenska båtar eller svenskägda danska båtar. Men också många danskägda danska båtar och norska båtar landar tobis i de danska hamnarna.

Kvoten på tobis i norsk zon är i år 100 000 ton varav huvuddelen i område 3 medan kvoten på EU-vatten är betydligt större, bara i område 1 handlar det om 125 458 ton.  En båt för vilken fisket börjat bra är danska L 303 Ariadne:

Skipper på L 303 Ariadne, Tamme Bolt, er ganske godt tilfreds med udbyttet for den første tobis-fangstrejse med det ny-indregistrerede fartøj. Det Thyborøn-baserede industrifartøj kunne i sidste uge losse 750 tons til TripleNine i Thyborøn.

– Vi kan have 1.000 tons med, men da vi havde brugt en del dage, valgte vi at tage hjem for at losse, fortalte Tamme Bolt til Fiskeri Tidende i sidste uge, hvor de var klar til at drage ud på en ny fangstrejse.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!