Utsocknes fiskebåtar i Fiskebäck

GG 9 Monsun från Donsö och GG 1151 Boskär från Styrsö var två båtar som befann sig i Fiskebäck en av de dagar jag besökte hamnen i västra Göteborg för nån vecka sen. Boskär befann sig då fortfarande på land vid Önnereds Svets medan Monsun låg vid kajen intill GG 690 Vingasand.

Ägare till Boskär är Lars-Reine Larsson, en flitig skribent i facebookgruppen Fiskebåtar.se medan Monsun ägs av Lennart Jansson som också är en av delägarna i Christer & Lennart Fiskeri AB som äger den danskflaggade fiskebåten S 456 Anne-Mie. Tidigare har bröderna Jansson varit delägare i en större fiskebåt med namn GG 934 Monsun. Me den har de bland annat fiskat i Västsahara. Båten är fortfarande därnere med namnet Karelia men Christer Jansson och Lennart Jansson tycks inte var det.

fiskeback1504193fiskeback1504191fiskeback1504195fiskeback1504194

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Gilla Njord på Patreon!
Become a patron at Patreon!