Norsk fiskerikontroll när nästan ingen fiskar

Ute på Skagerak idag, i norsk zon, fanns det bara danska räktrålare. Inga svenska räktrålare och inga norska räktrålare var ute, alla låg i hamn. Fiskade gjorde bara danska trålare. I danskt räkfiske finns ingen överkapacitet och därmed ingen olaglig uppgradering. Då passar den norska kustbevakningen på att genomföra en kontroll. När inga oegentligheter finns att hitta och inga räktrålare från de länder där problem förekommer är ute på fiske. Inom såväl norskt som svenskt räkfiske finns en överkapacitet, dvs för många båtar.

Norska kustbevakning vet att de inte ska hitta några problem när de startar insatsen. Ändå genomförs den. helt i onödan, men den norska kustbevakningen kan sätta en pinne för en genomförd kontroll. Att den var helt meningslösa syns inte i rapporten efteråt. Bar att en kontroll genomförts och att inga oegentligheter hittades. Det går ofta till på detta eller liknande vis vid kontroller som genomförs av svenska och norska kustbevakningen. De kollar danska båtar, men tycks undvika svenska och norska.

Bilden nedan visar 4 danska räktrålare, Emmely Pilegaard, North Sea, Casilo och Saron och den norska kustbevakningsbåten Nornen i Skagerak. Casilo har en trål med stora maskor och Tryggrist. Den utrustning svenska räkfiskare hävdar tar bort all uppgradering och all olagliga utkast. Frågan är om de fiskade med den på denna resa och hur det i så fall gick.

räkfiske150530

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!