Säkerheten vid snurrevadsfiske

Snurrevadsfiske är inte vanligt i Sverige. vad jag vet finns det bara en båt som fiskar med snurrevad, GG 181 Västerland. Den fiskar dessutom inte med gammaldags traditionell dansk snurrevad utan med skotska snurrevad, också kallad flyschooter eller flyshooter. I Danmark är däremot snurrevad vanligt. Mindre båtar använder dansk snurrevad och en hel del större båtar fiskar med skotsk snurrevad. Snurrevad används framförallt vid fiske riktat mot plattfisk men kan också användas vid fiske av torskfiskar. Som redskap anses det vara mindre skadligt för bottnarna än bottentrål. Danska Fiskeriets Arbetsmiljøråd har producerat en film om snurrevadsfiske med fokus på säkerhet som jag nu publicerar här. Filmen beskriver fiske med dansk snurrevad.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Gilla Njord på Patreon!
Become a patron at Patreon!