Prestfjord byter ut Langøy

Det norska fiskeriföretaget Prestfjord som ägs av familjen Holmøy ägde tidigare tre vitfisktrålare, N-445-Ø Prestfjord (2 610 bt), N-5-SO Langøy (840 bt) och Sunderøy (1 874 ton). Langøy har dock sålts till Torbas AS nyligen och snart ska företaget får en ny Langøy levererad. Efter att Torbas köpt båten har den döpts om till SF-2-V Kvalsvik. Torbas ska också använda båten till räkfiske.

Langøy

Nya Langøy. Bild: Rolls Royce

Nya Langøy är en båt som liknar Prestfjord men något större, 69 meter lång och 16 meter bred. Den byggs på C.N.P. Freire i Spanien i motsats till Prestfjord som byggdes på Kleven Myklebust Verft i Norge. Konstruktör av båten är Rolls Royce.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!