Wärtsilä designar ny krillfiskebåt

Världens största och modernaste krillfiskefabriksbåt ska utformas av Wärtsilä Ship Design i Norge, ett dotterbolag till den stora finska Wärtsiläkoncernen. Fisket på det lilla räkdjuret krill ska bedrivas runt Antarktis. Beställare av båten är Jiangsu Sunline Deep Sea Fisheries Co, med säte i Kina. Kontraktet förmedlades av Hansail Marine & Offshore Design i Singapore.

Krillfiskebåt

Den 115 meter långa fiskebåten, störst i sitt slag, har fabriker ombord för barbetning och produktion av fryst krill, krillkött och Omega 3 fiskolja. Fiskebåten kommer att ha boende för 99 personer. Wärtsilä är mycket stolta över att ha tagit hem den kinesiska ordern:

“Wärtsilä has a proud and successful track record in ship design and we have an excellent list of references for fishing vessel designs. Our strong presence in the Chinese market means that we have the capability to provide quickly and efficiently, the needed support to everyone involved in this important project. We have worked closely with the customer to develop this design enabling sustainable and effective fishing in the Antarctic,” says Riku-Pekka Hägg, Vice President, Ship Design, Wärtsilä Marine Solutions.

Den kinesiska beställaren är i sin tur väldigt nöjda med Wärtsiläs lösningar:

”This new series of vessels represents a new generation of krill fishing solutions and we are grateful to Wärtsilä for producing a design that fully meets our needs. For fishing in the harsh and sensitive waters of the Antarctic, the ship’s design must be reliable, safe and environmentally sound. We believe that Wärtsilä has succeeded in all these areas,” says Mr Wang Zhi, owner of Jiangsu Sunline Deep Sea Fisheries Co. Ltd.

Wärtsilä Ship Design

Med mer än 40 års erfarenhet och mer än 4000 fartyg byggda så har Wärtsilä Ship Design omfattande kunskap om fartygskonstruktion. Bolagets referenslista omfattar mer än 250 fiskebåtar och några av de mest avancerade LNG-drivna fartygen i världen. Wärtsiläkoncernen har nästan 18 000 anställda och kontrolleras av svenska Wallenbergfamiljen via AB Investor.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Gilla Njord på Patreon!
Become a patron at Patreon!