Fotöfiskare har köpt ny båt

Västfjord Fiskeri AB på Fotö köpte den 18 december en fiskebåt från Norge. Det var den tidigare norska fiskebåten Cetus på 599 bruttoton. En fiskebåt som byggdes år 2002. Det är en något större fiskebåt än den nuvarande GG 218 Västfjord på 499 bruttoton. Den nya båten som också är betydligt modernare heter Västfjord II. Vad som hänt eller ska hända med GG 218 Västfjord är ännu okänt för mig men just nu befinner sig båten på fiske i Bottenhavet. Västfjord II befinner sig för närvarande i hamn på Fotö. Den nya båten blir den största fiskebåten med ägare på Fotö, då den är lite större än AS 464 Stella Nova.

Den tidigare norska ägaren Cetus AS har för sin del köpte en ny båt för att ersätt den sålda. Förutom den nya båten Cetus som tidigare hette Traal och är på 1 011 brutton äger det norska fiskeriföretaget också Vikingbank på 1 190 bruttoton via dotterbolaget Pelagic AS.Cetus AS ägs av Helge Olav Vikshåland, Aleksander Vedø, Jostein Arve Brun och Kjell Brun.

Västfjords affär är en av många som svenska fiskeriföretag gjort denna vinter. Bristol Fiskeri AB sålde GG 229 Bristol till Danmark där den nu är L 420 Bristol, Fiskeri AB Ginneton ska enligt tillgänglig information överta danska HG 62 Beinur och sälja GG 203 Ginneton, Astrid-koncernen har beställt en ny fiskebåt som ska heta S 364 Rockall och ersätt en äldre båt med samma namn men med annat nummer (E 532 Rockall) medan Themis Fiskeri har beställt en ny S 144 Themis.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

2 svar på ”Fotöfiskare har köpt ny båt”

Kommentarer är stängda.