Skagen – Danmarks största fiskehamn

Skagen är den största landningshamnen för fisk i Danmark. 2015 landades fisk värt 917 miljoner DKK i hamnen. Värdemässigt var detta 23 procent av allt som landades i Danmark. Totalt landades för 3,9 miljarder DKK. Av totalt 1 171 830 ton fisk som landades i Danmark så landades 348 000 ton, dvs 30%, i Skagen.

Skagens hamn

Företrädare för Skagens Havn är mycket nöjda med utvecklingen:

“Vi er tilfredse med resultaterne for 2015, og det viser en fortsat stor aktivitet inden for fiskerierhvervet i Skagen, selvom der stadig er plads til forbedringer. Vi fastholder vores markedsposition både inden for landede mængder og værdi” udtaler Skagen Havns direktør Willy B. Hansen.

Skagen Havn er stærkest inden for landinger af sild, industrifisk, rejer og jomfruhummer.

I Skagen Havn er der lige nu travlhed, da store fartøjer lander laster af sild, brisling og blåhvilling. Konsumfartøjerne lander rekordmængder af jomfruhummer, som fylder fisketerminalen ”Vi forventer stor aktivitet frem til sommerferien, hvor der vil blive landet brisling, blåhvilling og tobis til olie og fiskemels produktion samt sild, konsumfisk og skaldyr” udtaler Willy B. Hansen.

Skagens hamn är också Sverige viktigaste hamn när det gäller landning av pelagisk fisk. Vilket illustreras av den bild Skagen Havn valde ut till sitt pressmeddelande om den positiva utvecklingen för hamnen och som ni kan se ovan. Om jag inte misstar mig är det en rad svenska båtar.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!