Danskt projekt för att utveckla nya fiskeredskap

I Sverige pågår sen ett tag en utveckling av nya selektiva fiskeredskap för att möjliggöra en smidigare övergång till den nya fiskeripolitiken med landningsskyldighet (utkastförbud). Men det är inte bara i Sverige som utveckling pågår. Också i Danmark pågår projekt för att utveckla mer selektiva redskap.

Danmarks Fiskeriforening PO (DFPO), DTU Aqua och Aalborg Universitet har ett utvecklingsprojekt på gång:

Ud over Danmarks Fiskeriforening har projektet deltagelse af DTU Aqua og Aalborg Universitet, fremgår det af en invitation til et første møde midt i marts, hvor fiskere kan få mere at vide om mulighederne.

– Vi har brug for fiskere, der har de gode idéer til, hvordan de kan gøre fiskeriet mere selektivt – gerne i samarbejde med deres lokale vodbinder, fortæller biolog i DFPO, Henrik S. Lund, der opfordrer lokalformændene i havnene til at tage fat i de fiskere, der altid går og roder med nye idéer.

Tyvärr verkar det som om det danska projektet på sätt och vis startar från noll och inte använder sig av den utveckling som redan ägt rum i Sverige och Danmark. Om det är så, vilket tycks mig osannolikt och märkligt, så är det ett rent slöseri med resurser.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på ”Danskt projekt för att utveckla nya fiskeredskap”

Kommentarer är stängda.