Eftersom det inte finns nåt överfiske i Östersjön behöver det inte stoppas

Det finns inget överfiske i Östersjön. Bara för att politikerna beslutar om kvoter som är större än vad vetenskapsmännen förordar betyder inte det att det finns överfiske. Sådana beslut är naturligtvis olyckliga och inte vettiga. Men det betyder inte att överfiske förekommer.

Överfiske är om det fiskas mer än vad som är biologiskt hållbart. Så sker inte i Östersjön då det fiskas mindre än vad vetenskapsmännen rekommenderar när det gäller den fiskart som pratet om överfiske handlar om. Torsken. Beslutade kvoter fiskas helt enkelt inte upp.

Linnea Engström från Miljöpartiet har alltså fel när hon tjafsar om överfiske i Östersjön. De tidningar som sprider henne felaktigheter sprider med andra ord lögner. Den förvaltningsplan som antagits må stå i strid med vetenskapsmännens rådgivning, men för den skull ges inte klartecken till överfiske.

I Östersjön behöver inte överfiske stoppas då där inget överfiske finns.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!