Grann Nordic vid kaj i Fiskebäck

HF 32 Nordic med isländsk flagg låg idag vid kajen i Fiskebäck efter en tur till Gotenius varv inne i Göteborg och till Rönnäng. När båten sist låg i Fiskebäck var den röd med gulvit färg på överbyggnaden. Nu är båten blå med vit färg på överbyggnad.

HF 32 AlphaHF 32 Alpha

Nordic är idag en vacker båt, eller grann båt som yrkesfiskarna och de före detta yrkesfiskarna på kajen uttryckte det. Det är nästan svårt att förstå att det är samma båt. En massa arbeta har helt klart lagts ner på båten. En av de som var på kajen var Lennart Kjellberg som är en av båtens ägare. Ombord på båten fanns han bror Hans-Åke Kjellberg som också är delägare. Båten som har isländsk flagg ska inte fiska i Sverige utan i varmare länder.

nordic1_Fiskeback_maj2016_ - 1nordic2_Fiskeback_maj2016_ - 1nordic4_Fiskeback_maj2016_ - 3nordic5_Fiskeback_maj2016_ - 1

På kajen var också Kurt Claesson som är en av ägarna i Fiskeri AB Ginneton som bland annat äger GG 203 Ginneton och S 205 Ceton. De ska till sommaren få en ny båt, den nuvarande HG 62 Beinur vilket troligen leder till att de säljer Ginneton. Beinur har en kraftig motor i jämförelse med många andra svenskägda båtar vilket gett rykten om att Claessons inte skulle ha båten. Det ryktet tycks inte vara sant.

Den tredje fiskaren på plats var Mikael Axelsson, delägare i GG 158 Sunnanland. Hade ett samtal med Axelsson och Claesson om muddring av hamnen och dess djup. De menade frågan var oerhört viktig för hamnen, inte bara för de stora båtarna utan rent allmänt. För möjligheterna till en levande hamn och arbetstillfällen. För möjligheten för det lokala näringslivet att överleva osv. Dessutom menade de och andra yngre fiskare jag pratade med vid den inre kajen där de små båtarna ligger att de riktigt stora båtarna GG 505 Polar och HG 62 Beinur skulle kunna komma in vid kaj om hamnen muddrades till 8 meter. Det betyder att jag hade fel på den punkten i ett tidigare inlägg på min blogg. Jag ämnar därför skriva minst ett nytt inlägg om muddring av hamnen i Fiskebäck och det märkliga motståndet mot en sådan från de rödgröna partiernas sida.

Jag pratade också med en tidigare ägare av Valö vars söner var delägare i GG 912 Sunnanö och därefter i GG 77 Falken.

NC 330 Kristin och GG 690 Vingasand låg kvar Fiskebäck sen jag var där häromdan. GG 683 Rön hade dock stuckit iväg medan GG 208 Ganthi fanns i hamn när jag kom, men strax stävade ut. GG 206 Ahlma låg också i hamn så två båtar som tidigare varit GG 330 Carmona låg där samtidigt. Vid kaj låg också GG 73 Ingun från Fotö, en ovanlig syn i Fiskebäck, och ett antal mindre båtar.  Bilder på de båtarna liksom fler bilder ombord på Nordic kommer.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på ”Grann Nordic vid kaj i Fiskebäck”

Kommentarer är stängda.