Fiskerforum förvirrade om Milton

Gamla HG 236 Milton såldes till svenska köpare, Ahlma Danmark ApS, ägt av Ahlma Fiskeri AB. Båten fick dock namnet S 106 Ahlma West. I svensk ägo har båten dock aldrig använts till fiske vilket Fiskerforum påstår utan låg hela tiden still vid bryggan i Önnered. De kvoter båten innehaft har hyrts ut till och framförallt fiskats av AS 202 Neptun som ägs av likaledes svenskägda Odeskar Fiskeri A/S.

S 206 Ahlma-West i Önnered

S 206 Ahlma-West i Önnered

Båten har i år sålts till Finland och landar med säkerhet ingen industrifisk i Danmark vilket Fiskerforum gör. Däremot används båten i aktivt fiske och landar som det verkar sill i Norrsundet i Hälsingland. Ägare av båten är Hellströms Fisk AB.

Nu ska de som sålde gamla Milton köpa en ny båt, det är därför Fiskerforum skrivit om saken:

Allerede i disse uger påbegyndes arbejdet med skroget til det 16,99 meter lange fiskefartøj på værftet i Polen som skal lave den første del af opgaven.

Det er Vestværftet i Hvide Sande, der står for design og tegninger til det nye fiskefartøj. Når skroget bliver leveret i Januar 2017 til havnen i Hirtshals, er det Hirtshals Yard der skal stå for apteringen, med en række lokale underleverandører som samarbejdspartnere.

Ahlma Danmark ApS har istället köpt sig en riktigt  liten båt för att ha som kvotägarbåt. Också den heter S 206 Ahlma-West. Den används inte till aktivt fiske.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!