Allt mer MSC-märkt fisk

MSC årsrapportMSC-certifierad fisk omfattade det senaste året 9.3 miljoner ton, vilket motsvarar nästan 10 % av den globala vildfångade fisken. Jämfört med tidigare år innebär det en ökning med 6 procent. Detta och mer spännande fiskfakta presenteras i senaste årsrapporten från MSC.

Totalt i världen är idag är 286 fisken certifierade. Denna fisk hamnar i mer än 20 000 MSC-märkta varor och alla kan de spåras tillbaka till ett fiske som uppnår krav på hållbarhet.

De MSC-certifierade fiskena vidtar kontinuerligt åtgärder för ökad hälsa i haven. De allra flesta, 94 procent, av fiskena utför minst en förbättring i samband med certifieringen. En förbättring kan vara minskad bifångst, hänsyn till koraller eller ökad kunskap om den marina miljön.

Läs MSC:s fullständiga årsrapport.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Gilla Habergsgubben på Patreon!
Become a patron at Patreon!