DFPO nöjda med tillväxt och utvecklingspaket för fisket

Det förslag om fisket som fyra danska partier lagt fram har mottagits positivt av den största danska organisationen för yrkesfiskare, Danmarks Fiskeriforening PO (DFPO). De hade dock gärna sett en bredare uppgörelse där även regeringspartierna var med. I övrigt är DFPO i huvudsak nöjda:

– Det er glædeligt, at opsigelsesfristen for kvotefordelingsordningen er forlænget fra de nuværende 8 til fremover 16 år. Det giver fiskerne et bedre forhandlingsmandat, når de skal i banken for at forhandle lånevilkår, siger Svend-Erik Andersen.

– Det er samtidig positivt for fiskerne, at aftalen om kvoter nu bygger på et bredere fundament i Folketinget, fordi Socialdemokraterne er med til at sikre de gældende kvoteaftaler i dansk fiskeri, tilføjer Svend-Erik Andersen.

DFPO är inte helt nöjda med att ytterligare kvoter ska omfördelas till Kystfiskerordningens fiskebåtar men noterar att det ingår i förslaget att det inte ska bli fler omfördelningar efter de som nu föreslås. Då även FSK är nöjda med förslaget är yrkesfisket i Danmark i stort sett eniga om att det är ett bra tillväxt- och utvecklingspaket för det danska fisket. Vad jag kan se finns det dock ett och annat problem med förslagen.

Förslaget till nytt fiskeriavtal har antagist i det dnaks folketinget. Förutom de fyra partierna, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti och Socialdemokraterna som lagt fram förslaget röstade också Enhedslisten och Alternativet för förslaget. Regeringspartierna gjorde det inte.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!