FSK nöjda med tillväxt och utvecklingsförslag för fisket

Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri (FSK) är nöjda med det förslag för utveckling av det danska fisket som lagts fram av fyra partier gemensamt. Förslaget innebär att Kystfiskerordningen gynnas med ökade kvoter och regler om en helt skyddad del där fiskerättigheter inte får säljas ut, men köpas in. Det nya förslaget innebär inga andra förändringar när det gäller försäljning och köp av fiskerättigheter men en del andra förslag också som exempelvis fler arter till Kystfiskerordningen.

Vice ordföranden i FSK, Søren Jacobsen med båten H 4 Regina, säger:

“Kystfiskeriet har i årevis været under afvikling. Flertallet bag beretningen har præcis forstået, hvad der skal til, for at redde ikke bare kystfiskeriet, men også de mange arbejdspladser kystfiskeriet sikrer rundt om i hele landet”, siger Søren Jacobsen, næstformand i Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri, og skipper på kystfiskerfartøjet H4 Regina.

”Kystfiskeriet kan levere fisk af høj kvalitet med en unik historie og en skarp bæredygtighedsprofil. Den historie bliver i dag ikke fortalt, fordi kystfiskeriet mangler en mærkningsordningen og en platform til at fortælle den gode historie. Også den barriere vil partierne bag beretningen slå ned, idet de foreslår en mærkningsordning for skånsomt fanget fisk. Det bakker vi i FSK fuldstændig op om”, siger Søren Jacobsen.

Att Kustfisket på något sätt skulle varit utsatt för större nedskärningar än danskt fiske i sin helhet som han påstår är dock inte sant. Antalet båtar och yrkesfiskare som ägnar sig åt kustnära fiske har inte minskat mer än genomsnittet. När det gäller antalet anslutna till Kytfiskerordningen har det dock minskat lite mer. Men en stor del av det kustnära fisket är inte anslutet till Kystfiskerordningen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

2 svar på ”FSK nöjda med tillväxt och utvecklingsförslag för fisket”

Kommentarer är stängda.