Veckans båt – NC 315 Victoria

NC 315 Victoria är den största svenskägda demersala trålaren, dv en båt som fiskar bottenlevande fisk som torskfiskar och plattfisk. Det är också den enda svenskägda häcktrålaren av sin typ. På 499 bruttoton och 37 meter lång (såvida den inte blivit större under tiden den låg på Ö-varvet denna vinter). Registrerad i Cuxhaven, Tyskland och ägd av ett dotterbolag till Nicklasson Fiskeri AB på Öckerö, Victoria Fischereigesellschaft Mbh. Ägare av Nicklasson Fiskeri AB är inte helt förvånande familjen Niklasson (Hans Peter Niklasson och Bert Christer Niklasson) tillsammans med Stig Peter Arnesson.

D 683 India Rose

D 683 India Rose. Bild: Karstensens

Båten byggdes på Karstensens i Skagen år 2004 som D 683 India Rose för en irländsk beställare. Huvudmotor vid leverans var en MAN B&W Alpha 8L21/31. Såldes 2008 till Nicklassons och bytte namn och fiskar numer den demersala fiskekvot som båtarna NC 315  Victoria och NC 330 Kristin har tillsammans medan NC 330 Kristin fiskar de pelagiska kvoterna.

NC 315 Victoria

NC 315 Victoria i Öckerö hamn. Vecka 24 2009. Foto: Lennart Ramsvik.

NC 315 Victoria

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!