TV 4 anmält för inslag om fiske

Sveriges Fiskares PO (SFPO) har anmält TV4 till Granskningsnämnden för ett inslag i programmet ”Så mycket bättre”. Programmet som anmälts var del 2 i den senaste säsongen, då det i programmet framfördes att bottentrålning är som att fånga älg med en vajer uppspänd mellan två helikoptrar som flyger över skogen. Även andra delar av programinslaget var osakliga och ägnade att svartmåla svenskt yrkesfiske i syfte att skada.

Att sprida sådana osanningar förtjänar enligt SFPO att anmälas och även om programmet inte fälls, vilket det i och för sig givetvis borde, så är det enligt SFPO inte acceptabelt att sprida sådan negativ propaganda mot svenskt yrkesfiske.

I verkligheten och i motsats till i artisters och andras förvirrade hjärnor så är bottentrålning på sand- och grusbotten i princip inte skadligt alls medan det på lerbotten är jämförbart med jordbrukets plöjning. På hårdbotten används normalt inte bottentrål.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!