Danska fiskare räddade av Stena-färja

Natten till onsdagen sjönk en danska fiskebåt, RI 192 Lis Katrine, norr om Skagen. Stena Saga såg nödraketer och satte genast en räddningsbåt i sjön som sökte efter båten som skickat upp nödraketerna.

Stena Saga

Stena Saga. Bild: Stena Line

Efter en stund hittades de två yrkesfiskarna från Lis Katrine. De var helt oskadda och fördes ombord på Stena Saga där de kunde få torra kläder. En helikopter hämtade dem sedan från färjan och förde dem till sjukhuset i Ålborg varifrån de sedan själva ordnade transport hem till Hvide Sande i sydvästra Jylland.

Ägare av RI 192 Lis Katrine är Michael Buhl Nielsen. Båten är 15 meter lång och på 28 bruttoton. Byggd av trä 1967. Vrakett ligger nu på cirka 80 meters djup i Skagerak.

Stena Saga som trafikerar rutten Frederikshavn-Oslo är 33 967 bruttoton och har en längd på 167 meter.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!