Pingtan

Pingtan Marine Enterprises Ltd är ett kinesiskt fiskeriföretag som är börsnoterat på Nasdaq-börsen i US. Huvudägare är sannolikt den kinesiska staten. Företaget äger via fiskeriföretaget Fujian Provincial Pingtan County Ocean Fishing Group Co Ltd mer 130 fiskebåtar flaggade i främst Kina. Koncernen har omkring 1 000 anställda.

Båtarna fiskar dock i allmänhet på andra håll i vatten runt Indonesien, Östtimor (Timor-Leste), Indien och på internationellt vatten i Stilla Havet, Indiska Oceanen, södra Atlanten och runt Antarktis. De flesta båtarna är garnfiskebåtar och trålare men många är också snörpvadsbåtar, backebåtar och jiggfiskebåtar. Jiggfiskebåtarna används till bläckfiskfiske, backebåtarna till bland annat tonfiskfiske och de andra fångar en lång rad pelagiska och demersala fiskarter.

Backebåt för tonfiskfiske

Backebåt för tonfiskfiske

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!