Under påsk går det att se vilka fiskare som är religiösa

Svenska yrkesfiskare på Västkusten är kända för att vara religiösa. Det gäller i verkligheten främst yrkesfiskare i Göteborgsområdet men inte ens alla där är religiösa. Under denna påsk har det varit möjligt att för vem om helst att se ungefär vilka av de stora pelagiska yrkesfiskarna som är religiösa och troende.

De mycket religiösa och djupt troende yrkesfiskarnas båtar har legat still hela påsken trots att det är mitt i tobissäsongen, en av årets mest intensiva fiskeperioder. Speciellt i år när tobiskvoten är  stor. De mer ljumt troendes båtar gick ut igår och de som inte alls är troende har i princip fiskat hela påsken. Det hela är naturligtvis inte 100 procent korrekt då båtarna har olika mycket tobis de får fiska, men det ger troligen ändå en relativt hyfsat sann bild av det religiösa läget.

frihamnen_mellandagarna_2016_ - 1

GG 207 Torland och GG 204 Tor-ön

I Frihamnen i Göteborg ligger fortfarande GG 204 Tor-ön och GG 207 Torland liksom GG 203 Ginneton (det är väl fullt möjligt att den ligger still då de istället fiskar med S 205 Ceton), GG 218 Västfjord ligger på Fotö och på Donsö ligger AS 202 Neptun och NC 330 Kristin (som väl iofs inte har nån tobis att fiska).

GG 438 Clipperton lämnade Donsö idag, S 205 Ceton lämnade Göteborg igår, GG 158 Sunnanland lämnade Hirtshals idag, GG 206 Ahlma gick från Fiskebäck igår, AS 464 Stella Nova och GG 764 Astrid gick från Öckerö igår och S 264 Astrid gick från Thyborøn igår. GG 778 Lövön och GG 330 Carmona verkar ha avgått från Skagen igår. Alla båtar som lämnat hamn ser ut att vara på väg till Dogger bank för tobisfiske, men GG 764 Astrid kanske istället ska fiska maatjes (fet nordsjösill som fiskas på våren).

S 144 Themis och E 532 Rockall (som har dansk besättning) lämnade Thyborøn den 15:e, dvs påskafton och L 106 Monsun anlände till Thyborøn idag. Dessa tre båtar tycks ha fiskat under påskhelgen.

Av de danskägda danskflaggade båtarna så lämnade HG 264 Ruth Hirtshals igår men de allra flesta andra tycks ha fiskat under påsk.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

2 svar på ”Under påsk går det att se vilka fiskare som är religiösa”

    1. Ok. Det är ju inte alltid AIS går att lita på. Sajterna, som exempelvis Marinetraffic har ju en viss eftersläpning och ibland är data helt förvirrande.

Kommentarer är stängda.