Veckans båt – GG 168 Tromsö

GG 168 Tromsö är en trålare som fiskar kräfta, fisk och räka. Det är en av de minsta räktrålarna med små fiskerättigheter för räka som tillhör den lägsta ransonsklassen. Byggd i Storbritannien 2003 som NN 734 Winter’s Tale. 2009 såld till Sverige där den blev SD 10 Emilia med hemmahamn i Hamburgsund. 2012 köptes den av nuvarande ägare, Per Alexandersson på Björkö, och blev GG 168 Tromsö. Båten är 9,8 meter lång, på 12 bruttoton och med en motor på 205 kW.

2016 landade GG 158 Tromsö nästan 9 ton kräfta, cirka 8,5 ton torsk och 1 ton räka. Dessutom en del annan fiske av olika slag. Fisket bedrivs med bottentrål, ibland enkel och ibland dubbel (tvillingtrål), huvudsakligen i Skagerak, men även till en viss del i Kattegatt. Per Alexandersson har tidigare också haft tillstånd att fiska räka i Gullmarsfjorden, men det har han inte längre.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!